Van ‘Vada Morgana’ tot wereldrecord Wieten. NLroei bracht het, nu tijd voor funding

Algemeen

Een greep uit het roeinieuws van 2019. Femke Halsema onthulde het zelf, maar de NLroeiredactie trof het aan in haar nieuwjaarsspeech. De burgemeester van Amsterdam – blijkt een roeister. We interviewden een van de hoofdrolspelers van het mannenroeien: Tone Wieten, daags erna brak hij het wereldrecord op de RP3-ergometer. Ook kwam zijn huidige coach Eelco Meenhorst aan het woord.

En we brachten de verhalen van een aantal winnaars van de NLroeiverkiezingen: 1, 2 en 3.  Ook onze redacteuren hielden de adem in bij de akelige berichten over de (vermeende) verdwenen vier. Wij informeerden de lezers zo adequaat (ook met updates) en tijdig mogelijk op basis van verschillende betrouwbare nieuwsbronnen. De opluchting was er toen bleek dat het – gelukkig! – om een kennelijke luchtspiegeling ging.

Bezoek
De berichten over de ‘Vada Morgana’ werden ruim 5000 keer gelezen. Hoe dan ook wordt onze site goed bezocht, aan het einde van de maand zal het aantal raadplegingen tegen de 100.000 lopen.

Funding
Op tal van vlakken is echter verbetering mogelijk. Bijvoorbeeld hoe we het nieuws brengen: we willen graag structureel NLroei.TV produceren.Het zal voorspelbaar zijn, maar daarvoor is geld nodig. De crowdfunding gaat richting de 10.000 euro, maar er is 15.000 euro begroot om roeitelevisie en foto’s te kunnen maken en stukjes te kunnen tikken. Is het jou wat waard? Doneer dan vandaag nog: het kan hier.