NLroei eerstejaarsfavoriet: ‘De Varsity winnen klinkt gaaf’

Algemeen

De eerstejaars lichte vrouwen van Njord draaiden lekker in het eerstejaarsklassement. Bij de Winterwedstrijden moesten zij er nog een beetje in komen, maar daarna ging het van een leien dakje. Was het geen eerste plek, dan werd de ploeg tweede. Dat leverde hen klassementswinst op. En behalve dat werd de ploeg vorige week gekroond tot NLroeifavoriet.

Maak deze site mede mogelijk. Doneer hier aan NLroei!

“De Varsity was de mooiste wedstrijd”, blikt bemanningslid Núria Stikvoort terug. “Het was de eerste keer dat we wonnen. En de Varsity winnen klinkt ook heel gaaf natuurlijk.”

Holland Beker
Ook de race bij de Koninklijke Holland Beker is memorabel voor de blauwe vrouwen. “Na ongeveer 700 meter snoekten we en lagen we compleet stil.” Maar dat konden ze hebben. Uiteindelijk werd toch de winst behaald.

Vriendinnen
“Maar afgezien van het winnen is onze ploeg ook super heat geworden”, zegt Stikvoort. “We zien elkaar nog steeds. Het zijn mijn beste vriendinnen.”

Development
De Njordvrouwen waren -afgezien van de stuurvrouw- met vijf roeiers. Twee van hen zien we terug op het water in de development dubbeltwee. Twee van hen zien we terug langs het water, als coach. “En een is nog geen beginneling af, zij roeit opnieuw in de eerstejaarsploeg”, zegt Stikvoort. “En dat is goed.”

Junior
Stikvoort zelf is ex-junior. “Ik heb toch veel geleerd dit jaar van de eerstejaars. Dat is niet per se anders als ik er zo op terug kijk.” Ze gaat komend seizoen voor de dubbeltwee. In het langebaanseizoen stapt de Leidense in de skiff. “Roeien is leuk, ik kan dat ik dat niet meer zou willen blijven doen.”