Update wereldbeker Poznan: Zeven boten door

Algemeen Voorpagina Wedstrijden

De derde World Cup in Poznan werd vandaag vanwege flinke onweersbuien enige tijd stilgelegd. Dit leidde tot een aantal wijzigingen in het programma. De ‘exhibitionraces’ die op het programma stonden zijn uitgesteld tot morgen. De Vrouwen Acht, de vrouwendubbelvier en de lichte mannendubbelvier zullen morgenmiddag starten. Bij de races die wel verroeid zijn gingen er vier boten zijn door en zeven boten moeten zich via de herkansing plaatsen voor een volgende ronde. Drie boten plaatsen zich via een herkansing voor de volgende ronde.

Mannenskiff
Lagaaier Amos Keijser startte op het Malta Lake in de mannenskiff. Voor een plaats in de kwartfinale moest hij topdrie eindigen. Door tweede te worden plaatste hij zich voor de kwartfinale. Deze wordt vanmiddag vanaf halfzes verroeid.

Lichte vrouwenskiff
Nederland is deze World Cup goed vertegenwoordigd als het gaat om de lichte vrouwenskiff. Lisa Wörner, Amber van Zomeren en Marieke Keijser liggen er aan de start. Keijser roeide met een ruime voorsprong van bijna zes seconden naar de halve finale. Ook Van Zomeren plaatste zich. Wörner start vanmiddag nog een herkansing.

Lichte vrouwendubbeltwee
In de lichte vrouwendubbeltwee waren het Maaike Head en Ilse Paulis die zich ruim plaatsten voor de a-finale. Amber Kraak en Anne Marie Schonk werden derde en zijn verstoten naar de herkansing. Slechts de snelste in de heat zou zich direct een finaleplaats toe-eigenen.

Vrouwen tweezonder
Karien Robbers en Heleen Boers moeten zich bewijzen in de herkansing. In hun heat finishte het tweetal kleurloos als zesde, op ongeveer 23 seconden op de rest van het veld. Zaterdagmiddag volgt hun herkansingsrace.

Vrouwenskiff
Lisa Scheenaard en Karolien Florijn kwamen uit in de skiff, waarvan de laatstgenoemde op eigen gelegenheid. Scheenaard werd geloot tegen Emma Twigg (Nieuw-Zeeland) en moest daarin net als op de Holland Bekerwedstrijden haar meerdere erkennen. Florijn werd derde. Beide roeien vanmiddag een herkansing.

Mannen dubbeltwee
Op eigen gelegenheid trokken Floris Rolling en Koen Metsemakers naar Polen. Voor een plaats in de halve finale was minimaal een derde plaats vereist. Het duo eindigde als vierde. Hun herkansing volgt vanmiddag om 17.05 uur.

Lichte mannentweezonder
De lichte twee van Frank Tijdink en Koen van Brussel moet zich bewijzen in de herkansing. Het duo kwam vanmiddag lastig mee met het veld. Zij moesten hun race met een vierde plaats bekopen met een gat van dertien seconden op het veld.

Update herkansingen:

In de herkansingen was een tweede plaats voor Floris Rolling en Koen Metsemakers in de dubbeltwee genoeg om door te mogen naar de halve finale. Lisa Scheenaard had dit keer geen Twigg naast zich en won haar herkansing met overtuiging. Ook Lisa Wörner kwam als eerste over de finish, waardoor alle drie de lichte vrouwenskiffs in de halve finale zijn beland. Voor zware skiffeurs Karolien Florijn en Amos Keijser stopt het toernooi bij de c-finale.