Zeven mannenboten naar wereldbeker Belgrado

Algemeen Kort Voorpagina Wedstrijden

Mannenhoofdcoach Mark Emke schreef voor de eerste wereldbekerwedstrijd een behoorlijke vloot in. Wie uiteindelijk in welke boot zit, bepaalt hij pas na de NK.

“Ik heb er uiteraard wel een bepaald beeld bij, maar dat houd ik graag nog even voor me. Ook wil ik de NK afwachten. Misschien gebeuren daar nog opvallende dingen”, stelt Emke. Voor de wereldbeker van Belgrado schreef hij in elk geval één skiff, één twee-zonder, twee vier-zonders, een dubbelvier en een lichte dubbeltwee in. Daarnaast starten de Nereusmannen van Diederik Simon in de acht.

Prioriteitsboot
Emke bevestigt dat de kans groot is dat krachtpatser Stef Broenink de skiff zal bemannen. In welke boten hij de beste boordroeiers zet, is vooralsnog niet duidelijk. “Het is nog niet zo dat we over een bepaalde prioriteitsboot spreken. Dat komt later dit seizoen wel. Ik verwacht dat Mitchel Steenman en Mechiel Versluis nog een wedstrijd in de twee willen proberen, dat zou nu kunnen gebeuren.”

Dubbelvier
Ook over de bemanning van de dubbelvier is hij nog niet uit. Een maand geleden nog meldde de Facebookpagina van het Tilburgse Vidar nog dat hun Wouter Withagen, samen met in elk geval Amos Keijser en Niki van Sprang een uitzending hadden behaald. Meest voor de hand liggende naam als vierde persoon is de sterke skiffeur Koen Metsemakers. “Er zijn daar wat blessures geweest, dus dat is allemaal nog niet helemaal zeker. Ook voor dit nummer kijken we na dit weekend verder.”

Lichte mannen
Volgens de bondscoach laat Tim Heijbrock bij de lichte mannen goede dingen zien in de skiff. “Hij kan vanwege studieverplichtingen nog niet mee naar de eerste wereldbeker. Bij de EK zit hij waarschijnlijk wél in de boot. Het is zeer goed mogelijk dat dat dan met Jort van Gennep is.”

Holland Acht
Emke gooit voor dat EK in Racice (Tsjechië) zijn zware mannenboten weer om. “Dan zijn er weer meer roeiers beschikbaar en wil ik graag een representatieve acht op het water leggen. Daar achter komt dan de vier en de twee.”

©NLroei, 20-4-2017