[update 18.55 u] RTL: ‘Schipbreuk Wageningen gezichtsbedrog’

Kort

“Ze dachten het echt gezien te hebben: een omgeslagen roeiboot in de Nederrijn bij Wageningen. Politie, brandweer en duikers rukten uit, maar vonden niets. Wat de melders gezien hadden, bleek gezichtsbedrog”, bericht RTL.nl. “Ze voelen zich enorm schuldig over de grote zoekactie”, zei Vadavoorzitter Henk Blaauw tegen de redactie van RTL.

[eerder bericht] Naar verwachting wordt vandaag in Wageningen het zoeken hervat naar een mogelijk gezonken vier, en de bemanning ervan. Gisteren hebben hulpdiensten  – waaronder een boot met sonarapparatuur en duikers – vergeefs gezocht in de Nederrijn, nabij de botenhuizen van Argo en Vada.

Twee leden van Vada zouden zondagmiddag rond 17 uur hebben gezien (of dachten te hebben gezien) dat een wedstrijdvier was omgeslagen, dit zouden zij volgens een bericht van Omroep Gelderland onafhankelijk van elkaar hebben waargenomen. Vervolgens werd 112 gebeld waarna hulpdiensten inclusief twee traumahelikopers op volle kracht uitrukten.

Vergissing
De zoektocht leverde vooralsnog niets op. Argo noch Vada mist een boot. Het zou kunnen dat de Vadaleden zich hebben vergist. Vadavoorzitter Henk Blaauw zegt in de Gelderlander dat hij hoopt dat ze het inderdaad verkeerd hebben gezien.