Word lid van de NLroei nieuwsbrief en stem op 1 januari op jouw favoriete U23-ploeg van 2016

Algemeen

Het jaar 2016 is bijna voorbij. In navolging van vorig jaar kan er weer worden gestemd voor de roeiverkiezingen. Op 1 januari blikt NLroei in een nieuwsbrief terug op een mooi jaar voor het roeien, hiermee is het mogelijk om te stemmen op de genomineerden.

De redactie van NLroei nomineerde de volgende ploegen in de categorie ‘Ploeg van jaar <23’, later volgen andere categorieën.

 

Ploeg (m/v) van 2016 <23

Mannenacht. De ploeg van Willem-Jan de Widt en Diederik Simon was heer en meester op het Rotterdamse WK-toneel. Een groot deel van de bemanning werd een jaar eerder wereldkampioen als junior. Zij prolongeerden die status in het sb-veld door goud te winnen.

 

Lichte vrouwendubbeltwee. De dubbel van Amber Kraak en Anne Marie Schonk viel in juni nog niet op in een enorm sterk veld bij de wereldbeker in Poznan. Een goede twee maanden later lieten zij zien wat ze echt waard zijn door de hoogste trede van het erepodium te beklimmen.

 

Mannen dubbeltwee. De relatief ervaren Amos Keijser werd gekoppeld aan voormalig wk-bootgenoot Abe Wiersma. In 2015 behaalde het koppel al brons en in dezelfde samenstelling prolongeerden zij dit in Rotterdam.

 

Vier zonder stuurvrouw. Behaalden WK-brons in Rotterdam. Alle bemanningsleden lagen nooit eerder aan de start van een internationale wedstrijd. De finalestrijd waar zij als bronzen medaillewinnaars eindigden was spectaculair.

 

Stemmen?
Exclusief voor de leden van de nieuwsbrief. Meld je nu hieronder aan en ontvang op 4 januari aanstaande jouw stembiljet in je mailbox.

 

[wysija_form id=”1″]