Roeier van 2016: Broenink, Keijser, Drysdale of Scheenaard?

Kort

Stef Broenink, Marieke Keijser, Mahé Drysdale en Lisa Scheenaard zijn de genomineerden roeiers en roeisters van het jaar.

 

Stef Broenink. Maakte op een gegeven moment geen deel meer uit van de boordselectie en ging skiffen. Met name in Luzern haalde hij fors uit door vierde te worden. Een ongekend goed resultaat voor een beginnend skiffeur. Ook in Henley werd de halve finale bereikt.

 

Marieke Keijser. De juniorenfavoriete van 2015 heeft dit jaar wederom flink aan haar cv getimmerd. Na een rommelige seizoenstart lag bij de wereldbeker goud en zilver op haar te wachten. Ze sloot het seizoen op eigen water af met een WK-titel tot 23 jaar in de lichte skiff.

 

Mahé Drysdale. Prolongeerde zijn olympische titel door 0,01 seconden voor Damir Martin te finishen. De Nieuw-Zeelander toonde zich zeer sportief en nodigde Martin uit voor een rematch. Ook reikte hij de NLroei-petitie uit aan de FISA-vertegenwoordiging bij de Holland Beker.

 

Lisa Scheenaard. Zij werd knap vierde bij de wereldbeker in Poznan. In Henley won ze de finale van de Duitse Anne Beenken. Zij mocht dit jaar als reserveroeister mee naar Rio.

 

 

Stemmen?
Exclusief voor de leden van de nieuwsbrief. Meld je nu hieronder aan en ontvang op 1 januari aanstaande jouw stembiljet in je mailbox.

[wysija_form id=”1″]