Wie wordt coach van het jaar? Van Zijp, Simon, Verdonkschot of Emke?

Kort

De redactie van NLroei nomineerde Nienke van Zijp, Josy Verdonkschot, Mark Emke en Diederik Simon in de categorie ‘Coach van jaar’.

 

Coach (m/v) van 2016

Nienke van Zijp. Bondscoach van de scullvrouwen en vooral bekend van het olympische succes van de vrouwen dubbelvier, ze behaalden zilver. Samen met Josy Verdonkschot is zij ook verantwoordelijk voor het goud van Maaike Head en Ilse Paulis. Zij gaat er jaartje tussenuit.

 

Diederik Simon. Coachte samen met Willem Jan de Widt de SB-acht naar goud. Tevens coach van de Nereusacht, die de Hollandacht het vuur aan de schenen legde en zelfs versloeg op de 750 meter van de Heineken Roeivierkamp. Zijn ploeg werd in Henley zwaar gestraft (diskwalificatie) omdat Simon gecoacht zou hebben. Het kostte zijn ploeg de zege.

 

Josy Verdonkschot. Vrouwenhoofdcoach van de roeibond. Hij is verantwoordelijk voor een gouden en een zilveren medaille op de Spelen afgelopen zomer. En hij was verantwoordelijk voor de vrouwenacht die er na vier olympische medailles op rij niet in slaagde op het schavot te komen.

 

Mark Emke. Emke was het brein achter de sterke Holland Acht van dit seizoen. Met een sensationele wereldbekerzege in Varese en winst in Henley ging de ploeg in topvorm naar Rio. Daar werd brons veroverd. Emke baalt ervan, hij heeft het idee dat het (meedoen om) goud uit zijn vingers is geglipt.

 

Stemmen?
Exclusief voor de leden van de nieuwsbrief. Meld je nu hieronder aan en ontvang op 1 januari aanstaande jouw stembiljet in je mailbox. Hier staan andere genomineerden in de categorieën waarop kan worden gestemd.

[wysija_form id=”1″]