Voorlopige buit: twee zilver en vier medaillekandidaten

Algemeen Voorpagina Wedstrijden

Na de zilveren medailles van Marieke Keijser en de lichte mannendubbelvier doen vandaag weer vier boten een gooi naar een plek op het erepodium. Vanaf 11.18 zullen de oranjeboten aan de start liggen op de roeibaan ‘Malta’ in Poznan. De verwachting is dat drie medailles volgen, vier zou een reusachtige prestatie zijn.

11.18 uur lichte vrouwendubbeltwee
Maaike Head en Ilse Paulis zijn de eerste Nederlanders die vandaag uitkomen in de a-finale. De verwachtingen zijn goed. Het duo plaatste zich met ruime voorsprong voor de finale en hebben bovendien al een aardig medaillelijstje achter hun naam kunnen schrijven. De grootste tegenstand kan het tweetal waarschijnlijk verwachten van de Ieren.

11.48 uur vrouwendubbelvier
De vrouwendubbelvier roeide gisteren een moeizame ‘race for lanes’. Het sterke Polen en ook Duitsland maakten de dienst uit. De Achterberg, Bouw, Janssen en Beukers moesten ook in Australië hun meerdere erkennen en finishte als vierde op ruim drie seconden. De verwachting is dat zij dit vandaag goed kunnen maken. Een medaille voor dit vlaggenschip is niet uitgesloten.

13.18 uur Vrouwen Acht
Met slechts drie deelnemers is de Vrouwen Acht vooraf al verzekerd van eremetaal. De acht start tegen de Britten en Nieuw-Zeeland. De volgorde in de ‘exhibitionrace’ eindigde zoals deze vandaag ook wordt verwacht: de sterke Britse acht aan de leiding, gevolgd door Nieuw-Zeeland en tot slot de Nederlanders.

13.33 uur vrouwenskiff
Lisa Scheenaard plaatste zich gisteren met een fotofinish voor de finale van de vrouwenskiff. Tijdens de Holland Beker liet zij al zien snel te kunnen zijn. Een medailleplaats lijkt echter wat hoog gegrepen. De strijd zal hier vooral gaan tussen Nieuw-Zeelandse Emma Twigg (wereldkampioen 2014) en Kim Brennan uitAustralië (wereldkampioen 2015).

B-finales
Drie Nederlandse ploegen werden verstoten naar de b-finale. Karin Robbers en Heleen Boers komen als eerste uit in de vrouwentweezonder. Waar de ogen bij de lichte vrouwenbubbel vooral op Paulis en Head gericht zullen zijn, haalden Amber Kraak en Anne Marie Schonk de b-finale. Tot slot ronden ook Koen Metsemakers en Floris Rolling het toernooi af in de strijd om de zevende plaats in de mannendubbeltwee.