Word lid van de NLroei nieuwsbrief en stem op 1 januari op jouw favoriete ploeg van 2016

Kort

Het jaar 2016 is bijna voorbij. In navolging van vorig jaar kan er weer worden gestemd voor de roeiverkiezingen. Op 1 januari blikt NLroei in een nieuwsbrief terug op een mooi jaar voor het roeien, hiermee is het mogelijk om te stemmen op de genomineerden.

De redactie van NLroei nomineerde de volgende ploegen in de categorie ‘Ploeg van jaar’, later volgen andere categorieën.

 

Ploeg (m/v) van 2016

Maaike Head & Ilse Paulis. Dit duo werd al sportploeg van het jaar. Na een bewogen start van het seizoen werden de vrouwen superieur. Een wereldrecord werd in juni ogenschijnlijk soepel neergezet. In Rio was het koppel topfavoriet voor het goud. Goud werd ingekopt.

 

Holland Acht. De mannen van Emke vlogen naar Rio om er met een medaille om hun brede nekken vandaan te komen. Na een gouden race op de Rotsee voelden zij zich oppermachtig. In de finale werd olympisch brons veilig gesteld.

 

Vrouwen dubbelvier. In 2015 plaatste de dubbelvier zich direct voor de spelen. Bij de wereldbekers werd aardig gevaren. Het meest sprekend is echter de zilverenfinalerace in Rio. Na een voor hen onnatuurlijk snelle start pakte het viertal succesvol door. Sterker nog: zij roeiden hun beste wedstrijd ooit, uitgerekend in de eindstrijd.

 

Niels van Zandweghe & Tim Brys. De Belgische lichte mannen konden zich voor Rio plaatsten door het olympisch kwalificatie toernooi in hun boottype te winnen. Dat deed hun landgenoot Hannes Obreno ook. De Belgische roeibond moest toen een Salomonsoordeel vellen, een petitie kon dat niet verhelpen. Van Zandweghe werd deze zomer wereldkampioen.

 

Stemmen?
Exclusief voor de leden van de nieuwsbrief. Meld je nu hieronder aan en ontvang op 4 januari aanstaande jouw stembiljet in je mailbox.

[wysija_form id=”1″]