Brons voor Abe Wiersma en Amos Keijser

Wedstrijden

Na een zenuwslopende eindsprint is het brons in handen van Abe Wiersma en Amos Keijser.

Het duo verovert op hun vijfde WK en laatste keer onder de 23 hun tweede bronzen medaille. Net als vorig jaar lag het koppel op koers voor zilver, maar werd voor de tweede maal geklopt door de Noorse dubbel.

Race
Zuid-Afrika kwam briljant uit de start, gevolgd door het favoriete Duitsland en de Nederlanders die zich als eerste plaatsten voor deze finale. De oosterburen opende al snel en succesvol de aanval, Wiersma en Keijser konden reageren maar liepen wat achterop toen de Duitsers bleven aanvallen. Twee jaar geleden ging het Duitse duo met goud naar huis en dat lijken ze al snel weer te gaan toen want ze pakken meter voor meter op de Nederlanders. Er volgt een strijd om het zilver tussen Nederland en het aanvallende Noorwegen.

Eindsprint
Op de helft van de race hebben de Duitsers inmiddels een bootlengte voorsprong en zijn het de Nederlanders en de Noren die nek-aan-nek blijven strijden om de andere podiumplaatsen. De thuisploeg moet hard aan de bak. Na driekwart liggen de Nederlanders derde op een fractie. Er volgt een geweldig gevecht in het slot van de race, waarin de oranjeroeiers net tekort komen. Het brons is voor Nederland.