Marieke Keijser maakt favorietenrol waar en haalt goud!

Wedstrijden

Koel, puur en met klasse, dat zijn termen die de wedstrijd van Marieke Keijser goed omschrijven. Na een fenomenale race veroverde ze goud in de lichte vrouwenskiff onder de 23 jaar.

De Rotterdamse liet er geen twijfel over bestaan dat het hoogste eremetaal voor haar moest zijn. De Mexicaan Kenia Lechuga Alanis kwam verrassend als snelste uit de start en lag een bootlengte voor op de Nederlandse, maar na vijfhonderd meter kwam een succesvolle aanval. Daarna kreeg de rest geen schijn van kans meer.

Voorsprong
De bootlengte achterstand werd binnen een paar honderd meter omgezet in een riante voorsprong. Na een halve wedstrijd lag de koelbloedig ogende Keijser al twee lengtes voor op de rest. Na driekwart was de voorsprong opgelopen tot elf seconden op de nummer twee. Toen ze over de finishlijn kwam hadden de andere nog vijf tot zes lengtes te gaan.

Favoriet
Vandaag voegde Keijser een tweede wereldtitel toe aan haar prijzenkast na het goud dat ze vorig jaar op de juniorenkampioenschappen veroverde. Van tevoren maakte ze zich al favoriet door met de snelste tijd naar de finale te gaan. Het zilver gaat naar Zuid-Afrika en de bronzen medaille was voor Mexico.