Oranje sluit Coupe af met zevende plaats

Algemeen Wedstrijden

De Britse vloot wint met overmacht de Coupe de la Jeunesse. De overzeese buren sleepten 256 punten in de wacht. Op plaats twee volgt Italië, dat naar Hazewinkel afreisde voor 197 punten. Nederland eindigt in de middenmoot op plaats zeven.

Birgit Cornelissen (De Maas) en Fien van Westrenen (Willem III) deden het verdienstelijk in de dubbeltwee. Zaterdag wonnen deze meisjes zilver, gisteren mochten zij ook brons aan hun prijzenkast toevoegen. Daarmee neemt het duo de Nederlandse buit in de medaillespiegel volledig voor hun rekening.

Troostfinale
De dag werd geopend door de jongens vierzonder. Het lukte de ploeg niet om een plaats in de eindstrijd veilig te stellen. Desondanks besloot het kwartet de troostfinale te winnen. De dubbeltwee van de jongens Hilmar Verbeek en Stefan Slagter evenaarde die prestatie. Hunzeroeiers Jelle Bakker en Felix Mebius waren veroordeeld tot een B-finale tussen twee ploegen. De Groningers trokken aan het kortste eind. De meisjes vierzonder streed in de voorwedstrijd dapper voor een finaleplaats, maar de inzet was niet voldoende. In de B-finale waren de oranjeroeisters wel de baas. De jongens dubbelvier kwam er niet hoger dan plaats vier.

Lot
De jongensacht slaagde er gisteren in tegenstelling tot zaterdag wel in de finale te halen. Daar troffen zij vijf tegenstanders die een maat te groot waren, zij roeiden op vijf seconden achter het veld aan. De meisjesdubbelvier hadden hetzelfde lot als de jongensacht op zaterdag: bij een veld met zeven inschrijvingen valt er een af voor de finalestrijd. De jongens viermet kwam er in een directe eindstrijd niet aan te pas. Beide skiffeurs, Joram Nottrot en Veerle Verhoeven, droegen de rode lantaarn.