Wie wordt de roeier van 2019?

Algemeen

De NLroeiverkiezingen van 2019 bestaan uit zes categorieën: mannen, vrouwen, ploegen, coaches, development- en eerstejaarsploegen. De komende dagen worden de genomineerden per categorie op NLroei bekendgemaakt. Vandaag de roeiers die door de NLroeiredactie genomineerd zijn.

Stemmen kan vanaf 3 januari tot 13 januari, als alle categorieën en hun genomineerden bekend zijn. We mailen alle donateurs die vanaf 25 augustus jl. hebben gedoneerd op 2 januari 2019. Zij krijgen een link naar de stembus. Wil je ook jouw stem uitbrengen? Doneer dan hier, het kan al vanaf 5 euro. 

Genomineerde ploegen

Koen Metsemakers
Gelijk toegeven. Vorig jaar had de NLroeiredactie hem ook mogen, of beter gezegd moeten nomineren. Hij is tijdens zijn (tandheelkunde)studietijd bij Phocas begonnen met roeien, maar slaat een dubbelvier met drie ex-junioren voor. Dat leverde dus goud op bij de WK. De redactie heeft hem nog nooit op een spoor van arrogantie kunnen betrappen.

Robert Lücken
De één vindt hem sympathiek, de ander vindt hem een grote bek hebben. Feit is dat hij een menig heeft en die gevraagd en ongevraagd ventileert. Zijn criticasters snoerde hij de mond door na zijn comeback de Holland Acht tot vrijwel ongekende hoogte voor te slaan. Zilver bij de WK is het voorlopige hoogtepunt.

Stef Broenink
Alsof hij wereldkampioen was geworden. Zoveel lof kreeg Stef Broenink voor zijn vierde plaats bij de WK. En terecht. Na Jan Wienese lijkt hij de beste Nederlandse olympische skiffeur te kunnen worden. De vriendelijke krachtpatser uit Leiden heeft niet de gemakkelijkste jaren achter de rug, maar nu lijkt hij de solist die het glazen plafond richting het olympisch ereschavot kan doorbreken.