Wat wordt de developmentploeg van 2019?

Algemeen

De NLroeiverkiezingen van 2019 bestaan uit zes categorieën: mannen, vrouwen, ploegen, coaches, development- en eerstejaarsploegen. De komende dagen worden de genomineerden per categorie op NLroei bekendgemaakt. Vandaag de developmentploegen die door de NLroeiredactie genomineerd zijn.

Stemmen kan vanaf 3 januari tot 13 januari, als alle categorieën en hun genomineerden bekend zijn. We mailen alle donateurs die vanaf 25 augustus jl. hebben gedoneerd op 2 januari 2019. Zij krijgen een link naar de stembus. Wil je ook jouw stem uitbrengen? Doneer dan hier, het kan al vanaf 5 euro.

Genomineerde developmentploegen

Het gaat daarbij om drie vierzondervelden, omdat – in de ogen van de redactie – die velden relatief de grootste competitiedichtheid kennen. De lichte vrouwen hebben geen keuze als het om hun boottype gaat.

Laga zware mannenvierzonder
Het gaat de laatste jaren goed in de mannensectie van Laga. Afgelopen jaar kwam dat vooral tot uiting bij de zware vierzonder, die het klassement nipt won van Triton.

Skøll / Willem III lichte mannen vierzonder
Het was nek-aan-nek tussen de Amsterdamse combi en Proteus. De Delftenaren hadden voorafgaand aan het laatste duel de beste papieren. Skøll / Willem III streefden hen voorbij en wonnen het klassement met een punt voorsprong.

Aegir zware vrouwenvierzonder
Ze hadden een wedstrijd nodig om in te komen, maar toen Aegir aan de winst had geproefd lieten zij dat niet meer los. Met vijf uit zes overwinningen waren zij al snel de gedoodverfde klassementskandidaat.

Orca lichte vrouwen dubbeltwee
De lichte vrouwen van Orca vonden in Asopos een redelijk gelijkwaardige tegenstander. Het relatief consistent presterende Orca won slechts een wedstrijd, maar dankzij de wispelturigheid van de tegenstander bouwden zij met een derde plek bij de NSRF voldoende krediet op voor de winst in het klassement.