Wat wordt eerstejaarsploeg van 2019?

Algemeen

De NLroeiverkiezingen van 2019 bestaan uit zes categorieën: mannen, vrouwen, ploegen, coaches, development- en eerstejaarsploegen. De komende dagen worden de genomineerden per categorie bekendgemaakt op NLroei. Vandaag de eerstejaars. 

Stemmen kan vanaf 3 januari tot 13 januari, als alle categorieën en hun genomineerden bekend zijn. We mailen alle donateurs die vanaf 25 augustus jl. hebben gedoneerd op 2 januari 2019. Zij krijgen een link naar de stembus. Wil je ook jouw stem uitbrengen? Doneer dan hier, het kan al vanaf 5 euro.

Eerstejaars genomineerden

Nereus zware mannenacht
Het was lang spannend aan de top van het klassement tussen de mannen van Laga en die van Nereus. Aan het einde van het seizoen bleken de Amsterdammers toch het sterkst.

Skadi vrouwenacht
Er is een ongeschreven regel dat de ploeg die de Winterwedstrijden wint, er niet met het klassement vandoor zal gaan. Skadi bewees het tegendeel, na een spannend seizen met veel verschillende winnaars en de hijgende adem van Aegir in hun nek.

Okeanos lichte vrouwenviermet
Slecht een dipje hadden de Amsterdammers. Nou ja, dipje, een wedstrijd waar ze zeven punten scoorden in plaats van tien. Met kop en schouders voerde Okeanos van begin tot einde seizoen het klassement aan.

Nereus lichte mannenacht
De lichte mannen van Nereus lieten met zeven overwinningen niemand echt dichtbij komen. Heel eventjes mocht Skadi dromen van een inhaalslag aan de top, maar die droom werd snel in de kiem gesmoord.