Wat wordt de ploeg van 2019?

Algemeen

De NLroeiverkiezingen van 2019 bestaan uit zes categorieën: mannen, vrouwen, ploegen, coaches, development- en eerstejaarsploegen. De komende dagen worden de genomineerden per categorie op NLroei bekendgemaakt. Vandaag de ploegen die door de NLroeiredactie genomineerd zijn.

Stemmen kan vanaf 3 januari tot 13 januari, als alle categorieën en hun genomineerden bekend zijn. We mailen alle donateurs die vanaf 25 augustus jl. hebben gedoneerd op 2 januari 2019. Zij krijgen een link naar de stembus. Wil je ook jouw stem uitbrengen? Doneer dan hier, het kan al vanaf 5 euro.

Genomineerde ploegen

Mannen dubbelvier
Superieur. Zeldzaam. Dat zijn de woorden die wellicht nog het best van toepassing zijn op de mannendubbelvier. Deze ploeg liet in het voorseizoen nauwelijks een steekje vallen, maar stak bij de WK mijlenver boven de concurrentie uit.

Mannenacht
Mede dankzij een positiewissel tijdens het WKtoernooi kwam de V8 van de Holland Acht goed op toeren. Achter de vooralsnog ongenaakbare Deutschland Achter werd bij de WK zilver binnengehaald. Ondanks dat zij een sterke roeier naar de dubbelvier zagen vertrekken, lag er een ijzersterke boot op het water, die zelfs bijna goud won.

Meisjesdubbeltwee
Nederlandse junioren en goud bij een WK. Dat wordt bijna nooit vertoond. Lisa Bruijnincx en Fien van Westreenen flikten het dit jaar. 

Vrouwen vierzonder
Deze nog jonge ploeg werd Europees kampioen en vice-wereldkampioen. En dat allemaal in een pre-olympisch jaar waarin de kaarten geschud werden voor de Olympische Spelen.