Magazine over stiekem afstellen, wrijving, oud zeer, één liefde en de Varsity

Algemeen Recensie

Het Varsity-magazine is weer uit. ‘Dikker dan ooit’, ronkt de redactie. In de digitale brievenbus merk je daar gelukkig niets van. Naast de gebruikelijke ploegenronden en (on)zinnige voorbeschouwingen, staan er ook wat minder aan de Varsity gerelateerde interessantigheden en nieuwsfeiten.

Zo zegt HollandAcht-roeier Niels van der Zwan dat de heimelijke afstelpraktijken van ploegmaat Ronald Florijn helemaal niet zo heimelijk waren (en ongedaan werden gemaakt). Willem Jan Landman komt uit de kast met een verhaal dat er regelmatig wrijving was binnen het huidige bondsbestuur en dat hij daarom is teruggetreden.

Kansrijk
Oud-NLroei-redacteur Sybrand Treffers haalt nog eens wat oud zeer op, maar geeft desgevraagd ook inzicht in zijn eigenzinnige en unieke bestaan. Mitchel Steenman ziet de vier-zonder als het meest kansrijke nummer, voor Nederland. En dan nog twee broers die één liefde delen, ze houden beiden namelijk van roeien. Het zijn Arne en Kaj Hendriks.

Het Varsitymagazine is net als het boek “Voor alles het hoofdnummer” met passie gemaakt en dat is hier (of via een omweg) te lezen. Er wordt wel een bijdrage gevraagd die tamelijk pijnloos met een tikkie kan worden voldaan.