Omkoopschandalen bij Amerikaanse universiteiten

Algemeen Kort

De USA zijn al weken in de ban van een enorm omkoopschandaal met betrekking tot de toelating tot acht prestigieuze universiteiten. Inmiddels is bekend dat rijke ouders ook plekjes in universitaire roeiploegen kochten.

Zo betaalden de ouders van Audrey Isackson de University of Southern California 600.000 dollar om aangenomen te worden via een sportbeurs. Ze zou geroeid hebben bij Redwood Scullers en daar onder andere de slagvrouw zijn geweest van de eerste ‘Varsity Eight’. Dit terwijl ze bij Redwood niet eens aan boordroeien werd gedaan. Haar CV vertoonde dit soort grote fouten die zeker door de recruitment-afdeling van de universiteit opgemerkt had moeten worden.

Full House
Ook de dochter van de bekende Amerikaanse actrice Lori Loughlin (Full House) kwam zo binnen bij dezelfde universiteit. Olivia Wade zou stuurvrouw zijn geweest van het Los Angeles Marina Club Team en poseerde zelfs op een ergometer voor de foto van haar recruitment profiel. De roeivereniging in kwestie bleek zelfs helemaal niet te bestaan. Inmiddels is bekend geworden dat Loughlin 500.000 dollar zou hebben betaald voor toelating. In totaal zijn er vijftig ouders en coaches betrokken bij het schandaal.