‘Britse armada op schema voor Tokyo’

Algemeen

De Britse roei-armada is in beweging. De nationale top moest na Rio een aantal grote namen vaarwel zeggen. Volgens topsportdirecteur van het land, Brendan Purcell moet de sport goed presteren op de komende Olympische Spelen, volgend jaar in Tokyo.

Dat meldt de Britse krant County Press. Hoe de Britten hun rol als roeigrootmacht weer waar gaan maken is nog even afwachten. Bij de afgelopen WK werd slechts een gouden medaille behaald. Bij de EK ging het scheidend EU-lid met lege handen naar huis.

Energie
Toch zegt Pucell energie te krijgen van het potentieel onder zijn roeiers. De medaille-doelstelling voor aankomende zomer wordt wel nog een lastige hobbel voor de Australische coach, die sinds een jaar voor de Britten werkt. “We hebben een paar gesprekken gehad met UK Sport over waar we ons bevinden en dat is een vrij volwassen gesprek geweest,” zegt Purcell tegen Press Association Sport. Hij ziet progressie: “We zijn het erover eens dat we op schema liggen. Ik weet dat we over achttien maanden op resultaten zullen worden beoordeeld.”

Potentieel
Bij de vrouwen keren slechts twee olympiërs terug, bij de mannen zin dat er acht. De vorige keer waren dat er respectievelijk zes en dertien. “Dat maakt ruimte voor een nieuw elan en nieuwe energie”, geeft Purcell aan. “Het is spannend nu om van potentieel naar levering over te gaan.”