Jan van der Bij snelste bij bondstesten op RP3: 5:40,3

Kort

De mannen van de boordgroep van coach De Widt die selecteren voor een vierzonder, deden van de week een test op de RowPerfect (RP3) ergometer. Jan van der Bij was de snelste.

De roeier van Skøll was met zijn tijd van 5:40,3 ongeveer drie seconden sneller dan de test die hij eind januari deed. Bo Wullings, die toen het snelste was van allemaal, kwam nu niet verder dan 5:45. Tweede was Sander de Graaf met 5:41,6 voor zijn tweemaatje Vincent Klaassens die 5:46 op de klokken zette.

Ervaring
Momenteel zijn maar liefst vijftien mannen in de running voor een plek in de vierzonder (en eventueel tweezonder). Eerder werden al de nationale dubbelvier, dubbeltwee en acht geformeerd. Ervaren krachten als Govert Viergever (geen test), Freek Robbers (5:57) en Harold Langen (5:53) maken ook deel uit van deze groep.

Lichtgewichten
Een aantal nieuwkomers met een relatief laag lichaamsgewicht liet zich bij de test van voren zien. Zo kwam Bas Thijssen tot 5:50,4 en de gebroeders Rienks tot respectievelijk 5:54,9 (Rik) en 5:56,6 (Ralf). Omgerekend naar gewicht behoren zij tot de beteren van de groep.

WK
De groep zal in vierzonders in mei deelnemen aan de Wedau Regatta in Duisburg, waarna één vier zal worden afgevaardigd naar het EK in Luzern. Hoe en wanneer de uiteindelijke vier voor het WK  bepaald zal worden is nog onduidelijk.