Kijk Varsity (en Boat Race) live: eerst zien, dan geloven

Algemeen

Utrechtse bikinilijnen zijn (haastig) bijgewerkt, witte winterbenen en spekbuiken gingen nog even onder de hoogtezon. Aanhangers van Triton zijn er eigenlijk door overvallen, maar vandaag bij de 136e Varsity kan het echt gaan gebeuren. Na 51 jaar aan de wal te hebben toegekeken, eindelijk de Tritonfans te water voor een felicitatie? Het lijkt erop dat hun Oude Vier alleen zichzelf de das om kan doen.

Aartsrivaal Nereus is namelijk door nationale bondsverplichtingen flink verzwakt. Een groepje jongelingen van die club mag vandaag opdraven, maar veel wordt er niet van verwacht. Triton onderschat Skøll echter niet, dat is verstandig want een paar weken geleden gaf die vereniging de Holland Acht flink partij.

Het Varsitytijdschema en de videostream staan onderaan dit artikel, de voorbeschouwing staat hier

Boat Race
In Groot-Brittannië wordt vandaag de 165e Boat Race tussen Oxford en Cambridge gehouden. De bemanningen worden al jaren versterkt met in het buitenland geronselde roeiers. Hoe dat zal gaan na de Brexit is de vraag. Oxford maakte volop gebruik van de open markt en strikte dit jaar drie Nederlandse vrouwen. Renée Koolschijn doet voor de tweede keer mee in de eerste boot. In haar reserveboot nemen Elsebine Bolier en Linda van Bijsterveldt plaats. De BBC zendt het spektakel vanaf 14.20 uur Nederlandse tijd uit, het tijdschema staat hier.

Varsitytijdschema hoofdnummer

Voorwedstrijden: 12:15 u (met o.a. Triton en Skøll), 12:20 u en 12:25 u
Finale: 17:00 u.

Tijdschema overige wedstrijden staat hier, de uitslagen verschijnen daar. De livevideostream: