Vrouwencoach Verdonkschot vertrekt

Algemeen

Vrouwenhoofdcoach Josy Verdonkschot en de roeibond gaan uit elkaar. Hij ziet na de reorganisatie bij de bond voor zichzelf geen passende positie meer. Dit heeft hij dit weekeinde via een appje laten weten aan de toproeisters waarvan hij jarenlang de hoofdcoach was. “Ik kan me noch inhoudelijk noch als persoon vinden in de nieuwe koers die de roeibond inslaat”, schreef de meest succesvolle coach die in Tokyo actief was.

Technisch directeur Hessel Evertse ging met Verdonkschot op een ramkoers liggen door Eelco Meenhorst recent tot de nieuwe hoofdcoach voor de mannen én de vrouwen te promoveren. Hoewel Evertse wist dat Verdonkschot niet eens was met de structuurwijziging, zette de TD zijn plan toch door. Meenhorst behaalde met zijn mannenscullers in Tokyo goud en zilver. Verdonkschot heeft een veel langere staat van dienst. Zijn ploegen wonnen liefst zeven olympische medailles, waaronder twee gouden.

Missen
“Het is geen gemakkelijke keuze, ik zal jullie allemaal missen. We hebben heel veel moois om op terug te kijken. Heb geloof en vertrouwen in jezelf, zorg goed voor elkaar”, schreef Verdonkschot tot slot in het appje dat NLroei in handen kreeg. Gisteravond was hij niet bereikbaar voor een toelichting.

Uittocht
De leegloop van de Nederlandse coachstaf – derde roeiland bij de Olympische Spelen van dit jaar – is ongekend. Achtereenvolgens vertrokken Jeroen Spaans (functie elders), Mark Emke (ontslagen) en vorige week gaf Titus Weijschedé er de brui aan. Van het begeleidingsteam verdwenen verder drie fysiotherapeuten en een krachttrainer van het toneel. Naar verwachting is de uittocht daarmee nog niet voltooid.