Tsjechische wereldkampioen Michal Plocek (22) overleden

Algemeen Kort Voorpagina

Maandagavond is bij roeivereniging Dukla Praag het levenloze lichaam aangetroffen van het grote roeitalent Michal Plocek.

Tsjechische media speculeren dat de 22-jarige roeier zelfmoord heeft gepleegd, maar dat wordt niet bevestigd door de autoriteiten. Volgens de politie en de lijkschouwer is het in elk geval uitgesloten dat iemand anders betrokken is bij zijn dood. Mensen die dichtbij de roeier stonden, vertelden aan de Tsjechische website denik.cz dat er geen aanwijzingen waren dat de roeier kampte met (psychische) problemen.

Wereldkampioen
Plocek werd in 2012 wereldkampioen in de skiff bij de junioren en in 2014 behaalde hij in datzelfde nummer in Varese de wereldtitel voor roeiers onder de 23 jaar. Afgelopen voorjaar mistte hij met zijn partner Matyas Klang op een haar na kwalificatie voor de Olympische Spelen in de dubbeltwee. In Rotterdam eindigde Plocek vervolgens in de skiff op de derde plaats bij de WK onder 23 jaar.

Synek
In oktober werd hij nog als ‘rising star’ geïnterviewd op de website van roeifederatie FISA. In Tsjechië werd Plocek gezien als de opvolger van Ondrej Synek. De meervoudig wereldkampioen plaatste gisteren een foto van hen samen op zijn Facebookpagina met de tekst dat hij ‘Plocino’ zal missen.

©NLroei, 30-11-2016