Twee bondsroeiers besmet met corona

Kort

Twee roeiers (of roeisters) van de EK-equipe zijn positief getest op Covid-19. Volgens de roeibond had een van de atleten na de wedstrijd lichte klachten. Hij is samen met zijn klachtenvrije (hotel)kamergenoot getest. Na de positieve uitslag – het ging kennelijk om een zogeheten sneltest – zijn beiden geïsoleerd.

Onder leiding van de technisch directeur Hessel Evertse en sportarts Floor Kappelhoff zou de rest van de roeiers zijn gescreend en in risicogroepen ingedeeld. Ook zou er een bron- en contactonderzoek zijn verricht.

Quarantaine
“De andere betrokken atleten en coach van de ploeg zijn allen negatief getest, en blijven 10 dagen in quarantaine zoals de protocollen voorschrijven. Dit geldt ook voor iedereen die langer dan 15 minuten in nauw contact en binnen anderhalve meter van beide positief geteste atleten is geweest. Twee personen van deze risicogroep die inmiddels niet meer in Poznan zijn, hebben geen verschijnselen, gaan in quarantaine en doen direct de test bij thuiskomst”, aldus de KNRB-top in een bericht op een bondssite. De trainingen liggen voorlopig stil.

NLroei zal hierover nadere vragen stellen aan bondsfunctionarissen.