Technisch directeur Groot-Brittannië neemt ontslag

Kort

Na 21 jaar vol successen stapt David Tanner – technisch directeur van de Britse bond – op. Medio februari is hij weg. Wie hem gaat opvolgen is nog niet bekend.

Sir David Tanner (69) gaf leiding aan de meest succesvolle periode van de Britse roeibond. Onder zijn bewind werden 27 olympische medailles gewonnen waarvan twaalf gouden, waaronder een groot aantal bij de in eigen land gehouden Olympische Spelen van Londen. Hij zette in 2002 ook het World Class Start Program op, een innovatief scoutings- en talentontwikkelingsprogramma. Van de in totaal tien olympische kampioenen van Londen kwamen maar liefst vijf voor uit dit programma.

Nog niet gedoneerd? Doe het nu, het kan hier. Namens de NLroeiredactie veel dank!

Overgangsfase
“Het was geen makkelijke beslissing maar ik dacht er al een tijdje over na. Ik heb een geweldige tijd gehad, maar ik voel dat het nu tijd is om afstand te nemen”, zei hij in een persbericht van de Britse roeibond. British Rowing zit momenteel in een lastige overgangssituatie waarin minder geld beschikbaar is dan een aantal jaar terug. Een behoorlijk aantal coryfeeën besloot afgelopen jaar ook te stoppen. Bij de wereldkampioenschappen in Sarasota behaalde Groot-Brittannië wisselende resultaten. Zo werd er geen enkele gouden medaille behaald, maar won de relatief jonge equipe in totaal wel zeven medailles.

Trapmore
Ondertussen werd Cambridge-coach Steve Trapmore aangesteld als extra bondscoach voor de zware mannen. De 42-jarige voormalige roeier uit de olympische gouden acht van 2000 zal een rol krijgen onder de bekende hoofdcoach mannen Jurgen Grobler. Zijn verblijf bij Cambridge was geen onverdeeld succes. In de acht edities van de Boatrace waarbij hij was betrokken wonnen de lichtblauwen slechts drie keer.