Scheenaard en Tibben winnen Skiffhead

Wedstrijden

WKskiff-finaliste Lisa Scheenaard en Neerlands hoop in bange (lichte) dagen Obbe Tibben wonnen gisteren de skiffhead. De in het achterveld gestarte Tibben was minder dan een seconde sneller dan zijn Skøllcollega Lennart van Lierop die vooraan was vertrokken.

De enige die Scheenaard enigszins kon volgen was Marieke Keijser, maar zij was toch ruim een halve minuut langzamer dan de Theta-skiffeuse. Bovendien kreeg Keijser nog een tijdstraf van liefst 20 seconden opgelegd. Niet omdat zij anderen in gevaar had gebracht of hinderlijk was, noch een bocht had afgesneden, maar deze sanctie werd haar opgelegd vanwege het roeien met niet helemaal correct beschilderde bladen.

Revalidatie
Equiperoeier Niki van Sprang hield de Zwitser Michael Schmid achter zich en werd derde. De na slepend blessureleed weer gerevalideerde Margriet Lantink werd achter Scheenaard en Keijser derde. Junioren Isabel van Opzeeland en Ies Wiersma skifften het snelst.

Tweeën
Ralf en Rik Rienks versloegen zaterdag tweezonderspecialist Mitchel Steenman die was gekoppeld aan Boudewijn Röell. De gebroeders waren ruim 15 seconden sneller. Anna de Boer en Daniëlle Willemsen versloegen met meer dan een halve minuut voorsprong een Skølltwee.

Alle Headuitslagen van afgelopen weekeinde staan hier.