Oldenburg en De Jong dicht bij b-finalewinst

Kort

Marloes Oldenburg en Roos de Jong werden tweede in de b-finale. Na de start lag de oranje dubbeltwee derde, waarna zij met succes een aanval opende op de Duitsers die tweede lagen. Over de tweede kilometer stoomden de opkomende Nederlanders door, met als prooi de leidende Tsjechen. Bij de eindsprint kwamen de oranjevrouwen dicht in de buurt van de winst. Hun hete adem hijgde in de Tsjechisch nekken, maar ze kwamen op de finishlijn een dikke halve seconde tekort.

Ook Stef Broenink soleerde in een b-finale, maar kwam er niet aan toe een vuist te maken. De Leidenaar opende met de rode lantaarn, maar klom na vijfhonderd meter op naar de voorlaatste plaats. Als vijfde is hij ook gefinisht. Voorin het veld behaalde de Pool Wegrzycki als eerste de eindstreep.

Support NLroei, klik hier en doneer!

Mannen dubbeltwee
Bram Schwarz en Niki van Sprang hadden een lastige race in de mannen dubbeltwee. Het koppel opende weliswaar ook als derde, maar zakte in het tweede gedeelte van de race terug naar de vijfde plaats. Deze hielden zij vast tot aan de finish. De Bulgaren zagen zij later finishen.