Scheenaard knap vijfde in ‘koninginnennummer’

Algemeen

Skiffeuse Lisa Scheenaard heeft dapper gestreden in het ‘koninginnennummer‘. Ze opende haar finalerace sterk. Na een kwart van de race lag ze derde. Nek aan nek met de Britse Vicky Thornley, haar achterstand was slechts een honderdste van een seconde. Die bronskoers kon ze niet handhaven. Na ruim vijfhonderd meter kreeg de Eindhovense solist het moeilijker met de opkomende concurrentie. Halverwege de race moest zij het stellen met de vijfde plaats. Die plaats stond zij tot aan de finishlijn niet meer af.

De Oostenrijkse Magdalena Lobnik kwam in de eerste meters traag weg, maar pakte al snel soeverein de leiding. Zij eindigde met brons. Thornley won zilver en de Zwitserse Jeannine Gmelin kwamen daarna langszij. Gmelin mag zich wereldkampioen noemen.

Support NLroei, klik hier en doneer!

Zeeman
Leuk detail aan deze race: eigenlijk roeiden er twee Nederlanders in deze skiffinale. Onder de Canadese vlag kwam Carling Zeeman uit. De gehele race was zij hekkensluiter. Zeeman groeide op in Canada, maar haar ouders komen beide uit Nederland.