NLroei verkiezingen: wat is het meest bijzondere initiatief?

Algemeen

De NLroeiverkiezingen van 2020 zijn, net als heel het aflopende jaar, anders dan normaal. We hebben zes categorieën: coaches en talenten zijn bekende onderwerpen. Nieuw: het mooiste cq beste mannengoud én vrouwengoud bij de EK, het beoogde vlaggenschip in Toyko en vandaag trappen we af met de categorie ‘bijzondere initiatieven’. De komende dagen worden de andere genomineerden per categorie bekendgemaakt op NLroei. 

Stemmen kan vanaf 3 januari tot 13 januari, als alle categorieën en hun genomineerden bekend zijn. We mailen alle donateurs die vanaf 24 augustus jl. hebben gedoneerd op 2 januari 2020. Zij krijgen een link naar de stembus. Wil je ook jouw stem uitbrengen? Doneer dan hier, het kan al vanaf 5 euro.

Bijzondere initiatieven:

  • Kaj Hendriks. Verruilde subiet het trainingspak voor zijn witte doktersjas en ging in het ziekenhuis aan de slag om corona uit te roeien.
  • Maaike Head. Zij had al veel eerder de riemen aan de wilgen gehangen. Zij is arts en werkte met coronapatiënten. Daarover vertelde ze onder meer bij Frontberichten. 
  • Robert Lücken. Liet in maart van dit jaar zijn snor staan voor meer aandacht voor corona. #snorona 
  • Maarten Hurkmans. Kwam uit de zogeheten kast: een van de sterkste roeiers van Nederland is biseksueel.