NLroei verkiezingen: wie is hét talent?

Algemeen

De NLroeiverkiezingen van 2020 zijn, net als heel het aflopende jaar, anders dan normaal. We hebben zes categorieën: coaches en talenten zijn bekende onderwerpen. Nieuw: het mooiste cq beste mannengoud én vrouwengoud bij de EK, het beoogde vlaggenschip in Toyko en vandaag maken we de categorie ‘talent’ bekend. De komende dagen worden de andere genomineerden per categorie bekendgemaakt op NLroei. Eerder werden de genomineerden in de categorie ‘bijzondere initiatieven‘ bekend gemaakt.

Stemmen kan vanaf 3 januari tot 13 januari, als alle categorieën en hun genomineerden bekend zijn. We mailen alle donateurs die vanaf 24 augustus jl. hebben gedoneerd op 2 januari 2020. Zij krijgen een link naar de stembus. Wil je ook jouw stem uitbrengen? Doneer dan hier, het kan al vanaf 5 euro.

Wie is hét talent?

  • Guus Mollee. Corona treft in de roeiwereld vooral de getalenteerde junioren die afgelopen seizoen niet op een EK of WK konden laten zien dat zij met een medaille thuis konden komen. Guus Mollee is daarvan het beste voorbeeld. De roeier van eerst Het Spaarne en toen Willem III (inmiddels Nereus)had in welke boot ook vermoedelijk wel een medaille gewonnen. Hij was verreweg de sterkste en ook nog eens de snelste skiffeur. Schrale troost was dat hij bij het EK onder 23 jaar met zijn ploeggenoot Hidde Lycklama ploegen versloegen die later bij het EK voor junioren een medaille wonnen.
  • Femke van de Vliet. Brak haar rib en botjes in haar handen bij een onfortuinlijke val met de fiets. Niettemin won de lichte skiffeuse twee maanden later zilver bij de SB-EK. Naar eigen zeggen met name door een enorme toewijding. Ze trainde in de coronatijd 250 kilometer per week op de ergometer. Het legde het fundament voor de EK-medaille.
  • Lisa Bruijnincx. Er waren nauwelijks wedstrijden, maar als ze er zijn roeit ze deze succesvol. De voormalige roeister van de Gouda startte bij de NKIR voor Njord en verbrak met een razendsnelle tijd van6:41,4 het Nederlandse record. Daarnaast was zij onderdeel van de dubbelvier die het zilver pakte bij de Europese kampioenschappen voor roeiers onder de 23 jaar.