Dubbelvier bekend: ‘Wieten heeft zich onderscheiden’

Algemeen

Gisteren maakte de roeibond bekend dat Dirk Uittenbogaard, Koen Metsemakers, Abe Wiersma en Tone Wieten de nationale dubbelvier bemannen. Dit nummer geldt als prioriteitsboot voor de mannen richting de Olympische Spelen van Tokyo in 2020.

Wieten, die eerder al met de Holland Acht brons pakte bij de Spelen van Rio de Janeiro, komt over uit de vierzonder die vierde werd bij afgelopen WK en roeide internationaal nog nooit in een scullboot. Hij neemt nu de plek in van Stef Broenink die verder gaat in de voor hem vertrouwde skiff.

Versterking
“Tone heeft zichzelf zowel roeiend als fysiek onderscheiden gedurende de hele selectieperiode en laten zien een versterking te zijn voor de dubbelvier”, laat de verantwoordelijke bondscoach Eelco Meenhorst weten vanuit het Portugese Avis, waar de mannen momenteel op trainingsstage zijn.

Dubbeltwee
Net als vorig jaar zijn Niki van Sprang en Amos Keijser de aangewezen dubbeltwee. Vorig jaar wonnen ze bij de Wereldkampioenschappen op de supersnelle baan van Plovdiv in een nationaal record de kleine finale. Nu de scullboten bekend zijn, wordt de Holland Acht de eerstvolgende mannenploeg die geselecteerd wordt.