Wullings snelste boordroeier: 5:40,7 op RP3

Uitslagen

Bo Wullings was gisteren de snelste mannelijke boordroeier bij de bondstesten op de RowPerfect-machine (RP3). Hij werd beloond met een uitnodiging voor het selectiekamp van de Holland Acht.

Wullings hield Boudewijn Roell (5:41,2) nipt achter zich. Ook Jasper Tissen (5:41), Mechiel Versluis, Jacob Van de Kerkhof (beiden 5:42) en Jan van der Bij (5:43) presteerden sterk. Robert Lücken liet met 5:46 zien ook op fysiek vlak weer helemaal terug te zijn.

Maak NLroei mede mogelijk. Doneer hier!

Overtraind
“Vorig jaar was ik overtraind en heb me echt heel slecht gevoeld. Van hartkloppingen tot slecht slapen en somberheid. Met moeite heb ik mijn hoofd boven water kunnen houden. Niet alleen in de groep maar ook voor mezelf. Om nu weer zo’n tijd neer te zetten na lang volhouden en werken, voelt erg goed”, liet Wullings weten. De Nereus-roeier deed nog niet eerder een test op de RowPerfect.

Kans
Wullings ontving – ondanks mindere resultaten bij trials in de tweezonder – een uitnodiging voor het trainingskamp in Varese begin februari waar de Holland Acht geformeerd zal worden. “Dat ik beloond word met een kans voor de acht is een hele mooie bonus die ik met beide handen aangrijp. Dit is wat mij betreft alleen maar het begin van mijn weg terug omhoog”, aldus de 29-jarige roeier.

Uitnodigingen
Naast Wullings krijgen straks ook Van der Kerkhof, Van der Bij en Vincent van der Want (5:53) een kans. Ondanks de winst bij de laatste trial gaat die mogelijkheid niet op voor de ervaren Govert Viergever. Ook andere routiniers als Harold Langen, Freek Robbers en Mitchel Steenman worden thuis gelaten. Zij zullen zich moeten richten op een plek in de vier of in de twee.