Tieners domineren Winterwedstrijden

Uitslagen Voorpagina Wedstrijden

Bij de eerste krachtmeting van het jaar waren het twee tieners die het meeste indruk maakten. Op de Delftse Schie was juniorenwereldkampioen en kersvers senior Marieke Keijser de snelste vrouw. Haar opvolgster dient zich aan: juniore Karolien Florijn was slechts tien tellen langzamer.

Een aantal maanden terug liet de vader van Karolien, Ronald Florijn, al voorzichtig vallen dat zijn dochter de ambitie zou hebben zich – ondanks haar nog prille leeftijd – aan te sluiten bij de zware olympische bondsvrouwen. Het leken toen voorbarige woorden.

Fitheid
De 17-jarige roeister van Die Leythe liet in Delft zien dat deze ambitie niet uit de lucht gegrepen was. En dan liep tijdens de race naar eigen zeggen ook nog eens niet alles naar wens. “Ik merkte bij het opstaan al dat ik niet helemaal fit was en dat voelde ik ook in de wedstrijd. Met het resultaat ben ik op zich wel tevreden, al zit ik nog steeds achter Marieke. Ik weet dat zij erg goed is, maar stiekem had ik gehoopt haar te kunnen verslaan”, aldus roeister Florijn.

Dubbeltwee

Zelf houdt de jonge skiffeuse zich overigens op de vlakte over haar ideeën voor komend seizoen. “Ik train vooral hard en kijk dan later verder. Ik kan wel van alles roepen, maar eerst moet je het op het water laten zien.” Wat dat betreft is het jammer dat de wedstrijden van vandaag werden afgelast. Florijn en Annick Taselaar hadden willen starten in de dubbel en hun boot zou volgens insiders over een goede snelheid beschikken. Het was interessant geweest hun prestatie te kunnen vergelijken met de dubbeltweetjes van Scheenaard/Oldenburg en Keijser/Van Zomeren.

Willem Alexanderbaan
Marieke Keijser kon vandaag in de skiff wél laten zien de onbetwiste nummer één te zijn bij de lichte vrouwen. Het nieuwe talent Amber Kraak deed een kleine 50 seconden langer over de vijf kilometer. Toch kende Keijser enige twijfels voorafgaand aan de race. “Je moet het toch maar even doen en we hebben nu eenmaal weinig in de skiff gezeten.” Met de race was de 18-jarige tevreden. “De omstandigheden waren lastig, maar daar ben ik op de Willem Alexanderbaan gelukkig aan gewend.” Haar partner Amber van Zomeren finishte als derde, acht seconden achter Kraak.

Lichte roeiers

Bij de mannen zette lichtgewicht roeier Ivo de Graaf in het zware overgangsveld de snelste dagtijd neer. De Nereïd bereidt zich samen met Berend Mortier voor op een selectiestrijd met de Muda’s voor een ticket richting het Olympisch Kwalificatie Toernooi. Ook de tweede tijd was van een lichte roeier. Ward van Zeijl van Asopos de Vliet was de beste van een hele reeks sterke lichtgewichten. De winnaar uit het zware SA-veld, Aegir-veteraan Menno van Blitterswijk, roeide naar de vierde plaats, dertien seconden achter De Graaf. Hij liet wél verrassend favorieten als Robert Vicic en Koen Metsemakers achter zich.

©NLroei, 21-2-2016

2 thoughts on “Tieners domineren Winterwedstrijden

Comments are closed.