Bondsbaas Arisz stopt na twee termijnen

Algemeen

Rutger Arisz gaat niet op voor een derde bestuurstermijn. De voorzitter van de koninklijke Nederlandse roeibond zwaait in november bij de ledenvergadering af. De oud-wereldkampioen heeft zich dan zes jaar als bondsbestuurder ingezet. Dat komt overeen met twee termijnen van drie jaar.

“Mijn voornemen is het altijd geweest om maximaal twee termijnen te dienen. Na de eerste termijn was ik nog niet klaar. Nu is ook zeker nog niet alles af maar er zijn veel zaken voorbereid en/of in gang gezet. De laatste maanden hoop ik dat we met een aantal dossiers zoals de verbetering van het topsportklimaat en de daarbij behorende acties en het meerjarenplan nog een stap kunnen zetten. Er staat ook een fris en zeer capabel team zowel in het bestuur als op het bureau om de kar nu verder te trekken”, laat hij desgevraagd aan NLroei weten.

Verantwoordelijkheid
Arisz gaat niet in op de vraag of zijn vertrek te maken heeft met de overeenkomstige eis van een aantal boze roeiers. Zij vinden het niet juist dat bestuurders geen verantwoordelijkheid hebben genomen voor misstanden binnen de nationale equipe. “Als gezegd was het altijd al mijn voornemen om maximaal twee termijnen te dienen”, reageert hij.

Vacatures
Kandidaten die voor steun van het zittende bestuur in aanmerking willen komen, hebben uiterlijk tot 18 september de tijd om te reageren, zo blijkt uit de wervingsadvertentie. Ook het commissariaat marketing en communicatie is vacant, Carolina Wielinga stopt er na twee jaar mee.