Hoofdcoach GB Gröbler niet zeker van Tokyo 2021

Algemeen

Waar het verplaatsen van de Olympische Spelen met één jaar in Nederland voor niet veel problemen lijkt te zorgen, is dat in het buitenland anders. Eerst kwam het bericht dat enige oudgedienden van de Deutschland Acht dreigen te stoppen. Nu zou het onzeker zijn of Jurgen Gröbler zijn Britse roeiploeg volgend jaar nog coacht.[su_quote]Steun NLroei juist nu, word donateur! Dat kan hier. Alvast bedankt! [/su_quote]
Dat meldt Yahoo Sports op hun website. De inmiddels al 73-jarige hoofdcoach, die sinds 1992 Groot-Brittannië steevast minimaal één gouden medaille per Olympische Spelen bezorgde, zou na Tokyo met pensioen gaan. Hoe dat verder gaat nu de Olympische Spelen een jaar later worden gehouden is nog onduidelijk.

Communicatie

“Onze Performance Director, Brendan Purcell, is vrijwel non-stop met Jurgen in overleg, maar gezien de ingewikkelde situatie waarin alleen op afstand wordt gecommuniceerd, is het lastig om zo’n gesprek te plannen. Het is nog iets te vroeg om te zeggen wat we gaan doen, maar we zijn continu in gesprek met onze stafleden en we zullen zo snel mogelijk met een plan komen waarmee we in Tokyo zo goed mogelijk presteren”, zegt uitvoerend directeur van de Britse roeibond, Andy Parkinson.

Parijs
Parkinson benadrukt dat – wat Gröbler ook gaat doen – de bond daar goed op voorbereid is. Volgens hem zijn de Britse roeiers al actief bezig met de spelen van Parijs in 2024. “Voor zover ik dat nu kan zeggen, gaan we niet simpelweg de Tokyo-cyclus met een jaar verlengen. We zullen dingen iets anders moeten gaan doen, waarbij ook aandacht is voor Parijs.”