Over NLroei en het ‘hiep-hiep-hoera-zendstation’

Algemeen Commentaar

Het is niet verstandig de communicatie over de roeisport louter aan de roeibond over te laten. Zo bleek ook deze week. De verenigingen kregen van bondswege op het hart gedrukt ver uit de buurt te blijven van de ‘Coronagrens’, eigenhandig roeit de bond daar echter ruimschoots overheen.

Naar aanleiding van het NLroeiartikel (o.a.) daarover, mailde een trouwe lezer (én donateur!) ons dit: “Natuurlijk is het hiep-hiep-hoera-zendstation van de KNRB, www.roeien.nl, alleen maar bezig met hele fijne plezierige non-informatie te roeptoeteren. Met géén woord (en ook niet op de officiële site van de bond) wordt ingegaan op deze kwestie. Dat is toch een pijnlijke misser anno 2020″. Waarvan akte!

Inhoudelijk heeft de redactie overigens niet per se een mening over de tegenstrijdigheden, wel beleidsmatig: het is A adviseren en zelf B doen. Afijn: als redactie vinden wij het belangrijk ons journalistieke werk onafhankelijk te kunnen blijven doen. En we willen onze site toegankelijk houden voor iedereen. Daarom geen ‘premiumversie’ die alleen te lezen is door abonnees. Wij doen daarom een beroep op de roeigemeenschap, draag bij aan onze crowdfunding: dat kan hier. Veel dank! Coen, Guus, Meri en Anne