Introductie: Online wedden op watersport!

Algemeen

Wedden op roeien is voor veel mensen nog onbekend. Toch bestaat die mogelijkheid zeker. Ben jij benieuwd hoe je roeiwedstrijden nog meeslepender kan beleven? In dit artikel vertellen we je iets meer over wedden op roeien.

Sinds wanneer kan je wedden op roeien?

De roeisport bestaat al sinds de tijd dat de oude Egyptenaren wedstrijden over de Nijl organiseerden. Daarna werd roeien weer populair onder de Vikingen. Zij gebruikten de sport ook nuttig, want zij roeiden naar de gebieden die zij wilden veroveren. Het roeien als sport werd vanaf 1715 populair toen professionele scheepslui in Londen over de Thames roeiwedstrijden organiseerden. Daar is het gokken op roeien ook begonnen. Hoewel deze mogelijkheid minder bekend is dan het wedden op andere sporten is wedden op roeien nog steeds mogelijk. Het gokken op roeiwedstrijden gebeurt vooral bij de beste online goksites en tijdens de grote wedstrijden. Wij leggen het uit.

Tijdens welke wedstrijden kan je gokken op roeien?

Voor de liefhebbers van Nederlandse wedstrijden is de spoeling dun. Er worden namelijk vooral weddenschappen aangeboden op de grote wedstrijden. Dit zijn de mogelijkheden:

 • wedden op roeien tijdens de Olympische spelen;
 • gokken op roeien tijdens de wereldbeker roeien;
 • wedden op roeien tijdens de wereldcup roeien.

Daarnaast bieden Engelse bookmakers de kans om te wedden op de Boat Race, de traditionele roeiwedstrijd tussen de universiteiten van Oxford en Cambridge.

Als je hoe dan ook op Nederlandse competities wil gokken zijn er goede mogelijkheden in andere competities. De aanbieders op deze pagina vind je een uitgebreid overzicht van de mogelijkheden.

Hoe werkt wedden op roeien?

Door de manier waarop roeiwedstrijden zijn georganiseerd heb je drie mogelijkheden. Wij zetten ze op een rij:

 • Wedden op de winnaar van een roeiwedstrijd (bets on the winner). Dit klinkt eenvoudig, maar hierbinnen zijn toch een aantal varianten. Zo kan je kiezen voor het gokken op één roeier of een team. Ook kan je gokken op de winnaar van een roeitoernooi, roeiwedstrijd of kwalificatiewedstrijd.
 • Gokken op de top 3 (bets 1-3): als je iets meer kans wilt maken kun je ook gokken op roeien door de beste drie roeiers of roeiploegen te voorspellen in willekeurige volgorde.
 • Wedden op onderlinge resultaten van roeiers (H2H-betting): hierbij gaat het niet zo zeer om wedden op roeien op zich maar wedt wie van twee bepaalde roeiers als hoogste eindigt.

Door dit overzichtelijke aantal mogelijke weddenschappen is gokken op roeien populair onder de liefhebbers. Net als bij alle weddenschappen heeft men ook hier strategieën ontwikkeld om jouw kans om winnend te wedden op roeien te vergroten. Uiteraard delen wij graag een paar praktische tips.

Wedden op roeien: tips om jouw winkans te vergroten

Voor veel sporten bestaan tactieken om jouw kans bij het gokken op sport te vergroten. Dat is bij het roeien niet anders. Toch zijn er een paar belangrijke verschillen. Experts raden de volgende veel gebruikte tactieken af:

 • Wedden op de underdog. Omdat je bij roeien alleen op de grote wedstrijden wedt wil iedere roeier daar zijn beste beentje voorzetten. De kans dat een underdog scoort is dus beduidend kleiner dan in minder grote wedstrijden.
 • Historische analyses. Roeien is een sport voor individuele sporters of kleine teams, waarvan de samenstelling per seizoen kan wisselen. Daardoor zijn de prestaties in het verleden minder relevant dan bij reguliere teamsporten zoals bij het gokken op voetbal.

Nu we weten wat je niet moet doen is het natuurlijk ook belangrijk om te weten wat je juist wel kan doen om jouw winstkansen te vergroten als je op roeien wilt gokken. Daar blijken meer mogelijkheden dan gedacht. Wij zetten de tips van ervaren wedders, ook wel putters genoemd, op een rij.

 • Kijk naar de actuele vorm van de roeiers. Zijn er blessures geweest die een goede voorbereiding verstoren? Hoe presteren roeiers en teams voorafgaand aan belangrijke wedstrijden? Aan de vorm van een roeier kun je veel afleiden.
 • Wat is de weersverwachting? Sommige roeiers houden van een vlakke baan en een zonnetje, terwijl andere roeiers juist beter tot hun recht komen bij wind en regen. Hoe zit dat bij jouw favoriete roeier(s)? Wat is de weersverwachting tijdens de wedstrijd?
 • De leeftijd van de roeiers. Jonge roeiers kunnen nog wel eens moeite hebben om hun kracht te doseren, terwijl te oude roeiers hun gloriedagen gehad hebben.

Als je wilt wedden op roeien voor teams is het natuurlijk ook belangrijk hoe de sfeer in het team is. Hangt er een goede sfeer, is er ruzie of is het team door eerdere nederlagen wat down? Allemaal factoren die een rol kunnen spelen. Het volgen van social media geeft je veel inzicht.

Mogelijkheden als je niet kunt wedden op roeien

De wedstrijden in roeicompetities worden vooral in de zomer gehouden. Buiten het seizoen wil je jezelf natuurlijk ook vermaken. Een (online) bezoekje aan een live casinos online kan dan een leuk tijdverdrijf zijn.