Internationale wedstrijdkalender 2021: WK Shanghai in oktober

Wedstrijden

Terwijl gisteravond bekend werd gemaakt dat er in Nederland per 1 juli weer wedstrijden mogen worden gehouden, publiceerde roeifederatie FISA de wedstrijdkalender voor 2021. Belangrijkste onderdeel daarvan is dat de wereldkampioenschappen in Shanghai vanwege de Olympische Spelen nu verplaatst zijn naar het najaar. [su_quote]Maak NLroei mede mogelijk. Doe mee aan onze crowdfunding! Klik hier. Alvast bedankt! [/su_quote]
Eerder gingen er geluiden dat dit evenement wellicht in het voorjaar zou worden gehouden en als een soort van generale repetitie zou gelden voor de uitgestelde Olympische Spelen van Tokyo. Veel Europese landen zouden er echter geen zin in hebben om tweemaal in een seizoen van tijdzone te veranderen en de vrees was geboren dat deze landen vooral developmentboten zouden uitzenden. Iets wat in elk geval in Nederland driegde te gebeuren.

Wereldbekers
Nu staat het evenement gepland voor 17-24 oktober. Uiteraard is het dan ook nog maar de vraag of roeiers die in de zomer de Olympische Spelen hebben gehad, dan nog een keer voor een mondiaal evenement willen opdraven. De wereldbekers zullen worden gehouden in Zagreb (30 april tot 2 mei), Luzern (21-23 mei) en Sabaudia (4-6 juni). Het olympisch kwalificatietoernooi wordt zoals gebruikelijk voorafgaand aan de tweede wereldbeker in Luzern verroeid.

Slachthuizen
Ook bracht FISA gisteren naar buiten dat – zoals verwacht – de Europese kampioenschappen voor junioren dit najaar in Belgrado doorgang zal vinden. Tevens liet zij weten dat de Europese kampioenschappen voor roeiers onder de 23 jaar in Duisburg momenteel geen gevaar loopt door de huidige omstandigheden omtrent slachthuizen. De Duitse regering liet onlangs weten alle grote evenementen tot eind oktober te verbieden. De roeikampioenschappen vallen daar niet onder.