Wie wordt coach van 2019?

Algemeen

De NLroeiverkiezingen van 2019 bestaan uit zes categorieën: mannen, vrouwen, ploegen, coaches, development- en eerstejaarsploegen. Vandaag, als laatste, de door de NLroeiredactie genomineerde coaches: Eelco Meenhorst, Hans Lyklama en Josy Verdonkschot.

Stemmen kan vanaf morgen tot 13 januari, als alle categorieën en hun genomineerden bekend zijn. We mailen alle donateurs die vanaf 25 augustus jl. hebben gedoneerd op 2 januari 2019. Zij krijgen een link naar de stembus. Wil je ook jouw stem uitbrengen? Doneer dan hier, het kan al vanaf 5 euro.

Genomineerde coaches

Eelco Meenhorst
Vanwege hiërarchische verhoudingen is het lastig te bepalen wie als coach de credits moet krijgen voor het coachen van de mannendubbelvier. Hoofdcoach Mark Emke die zijn bloedeigen Holland Acht min of meer offerde voor de dubbelvier voor zijn assistent van de scullersafdeling Eelco Meenhorst? Of toch weer diens essentiële hulpcoach Diederik Simon? De redactie houdt het toch op Meenhorst.

Hans Lyklama
Hans Lyklama heeft een neus voor goede ploegen. Regelmatig scoort de ex-lichtgewicht van Skadi met de ploegen die aan hem zijn toevertrouwd. In 1988 ging het om de lichtgewichtdubbeltwee van Ellen Meliesie en Larien Vermulst die goud won bij de WK in Milaan. Dit jaar was het raak met Lisa Bruijnincx en Fien van Westreenen: juniorengoud in Tokyo. Lyklama heeft veel te danken aan zijn collega Toine Vergroesen die het supertalent Bruijnincx heeft gevormd.

Josy Verdonkschot
Het is niet alleen goud dat er blinkt. Maar de liefst vijf WKmedailles die de vrouwenploegen van Verdonkschot bijeen scharrelden, zijn ruim voldoende voor een nominatie van de sympathieke Limburger die het geen probleem vindt om zijn minder vriendelijke kant te tonen. Het is een ongekend aantal, en belooft wat als het om de Olympische Spelen gaat, dat toernooi mag de specialiteit van hem worden genoemd.