Wie wordt de roeister van 2019?

Algemeen

De NLroeiverkiezingen van 2019 bestaan uit zes categorieën: mannen, vrouwen, ploegen, coaches, development- en eerstejaarsploegen. Op de eerste dag van 2020 de genomineerde roeisters: Lisa Scheenaard, Laila Youssifou en Ilse Paulis.

Stemmen kan vanaf 3 januari tot 13 januari, als alle categorieën en hun genomineerden bekend zijn. We mailen alle donateurs die vanaf 25 augustus jl. hebben gedoneerd op 2 januari 2019. Zij krijgen een link naar de stembus. Wil je ook jouw stem uitbrengen? Doneer dan hier, het kan al vanaf 5 euro. 

Genomineerde roeisters

Lisa Scheenaard
Het maakt niet uit waar je de roeiwedstrijd organiseert, als Lisa Scheenaard meedoet, staat ze in de uitslag in de bovenste regionen. Afgelopen seizoen gebeurde dat in Nieuw-Zeeland, maar bij de WK kwam de nationale skiffkampioene ook verrassend sterk uit de hoek. Samen met Roos de Jong won ze brons in de dubbeltwee.

Laila Youssifou
De voormalige Pampuspupil maakte een uitstapje naar de bestuurlijke wereld. Inmiddels is de oud-voorzitter van Laga weer vol aan de (roei)bak. Ze werd door coach Verdonkschot van bootje naar bootje verwezen en belandde bij de WK in de skiff, de minimale specifieke voorbereiding stond een olympische kwalificatie volgens de internationale normen niet in de weg. 

Ilse Paulis
De enige regerende olympisch kampioen van oranje die nog roeit, heeft haar zinnen gezet op prolongatie van haar titel. In de afgelopen jaren gaf ze prioriteit aan haar geneeskundestudie, in 2019 stond ze er weer. In de lichtedubbeltwee won ze met Marieke Keijser WKzilver. Bij de NK behaalde Paulis de skifftitel, afgelopen maand zette ze een nationaal ergometerrecord neer.