Sander van Dijk wint Veenemans, Van Lierop in top-10 bij Silverskiff

Wedstrijden

Terwijl Lennart van Lierop achtste werd bij de Silverskiff (Turijn) en sneller was dan Mahé Drysdale, won Sander van Dijk de Veenemans Prijs. Deze wedstrijd, bestaande uit de onderdelen hardlopen, fietsen, schaatsen en roeien, wordt sinds 1975 georganiseerd ter nagedachtenis van de jong gestorven allround-atleet Paul Veenemans en vond dit jaar plaats bij het lustrerende De Hertog in Den Bosch.

Maak kans op een uniek fotoboek van Merijn Soeters en wordt NLroei-donateur, klik hier.

De ervaren lichtgewicht Proteusroeier Van Dijk sloeg zijn slag met name tijdens het hardlopen op zondagochtend. De 5 kilometer won hij in een tijd van 18:23,26 met overmacht. Ook bij het roeien was deze lichtgewicht bijna het snelst. Alleen Tritonees Ben van Brussel zette een betere tijd neer op het drie kilometer lange parcours van de rivier de Dieze.

Veteranen
Van Dijk liet het schaatsonderdeel voor wat het was. Elke deelnemer mag één van de sporten laten zitten. Nummer 2, de jonge veteraan Micky van der Giessen, ging wél voor het complete programma en was de winnaar bij het fietsen. Na ook goede prestaties tijdens het schaatsen en hardlopen, liet hij enkel punten liggen tijdens het roeien. Desondanks was de roeier van Willem III de beste bij de veteranen, vlak voor Erik Dietrich van Daventria, een vaste deelnemer aan het evenement.

Familie
Dit jaar was de wedstrijd, die jaarlijks door een andere vereniging wordt georganiseerd, extra bijzonder. Onlangs overleden twee naaste familieleden van de oud-roeier Paul Veenemans. Zowel Paul als Ernst en Matthijs Veenemans waren roeiers van Nereus.

De PvPuitslagen zijn hier te vinden, die van Turijn daar.