Ontwikkeld Saurus wint klassement

Wedstrijden

Hoe het (toch wat denigrerende) woord development ooit aan een klassement is gekoppeld, zullen ze misschien binnen het bureau van de Dutch roeibond nog wel weten. Feit is dat de talenten van Saurus zich uitstekend hebben ontwikkeld. Karel van Melle, Jelle Speldenbrink, Sean Hazenberg en Mats van Sabben vormden het kwartet dat onder andere de Raceroei Regatta won.

De Maastrichtenaren haalden eerder de Varsityfinale van de Oude Vier, maar de Sauriërs schreven dit weekeinde ook het klassement op hun naam. Daarbij werden zij overigens op de hielen gezeten door Argo dat de slotwedstrijden won, want het scheelde uiteindelijk maar anderhalve punt. Eerder dit seizoen maakten Luc Cornielje en Nykle Krijgsveld deel uit van de Saurusvier, maar zij stapten over naar de Fisu-acht.

Maak de roeijournalistiek mede mogelijk. Doe mee aan de crowdfunding, dat kan hier. Alvast bedankt!

Bij de vrouwen staat Skøll dit jaar bovenaan, met 1 punt voordeel op Skadi. In de lichte vier heerste Asopos de Vliet, gevolgd door Proteus-Eretes. Bij de dubbeltweeën waren het Euros (zware mannen) en bij de zware vrouwen (wederom) Saurus, in combinatie met de Maastrichtse. Bij de lichtgewichten deelden Njord (mannen) en Argo (vrouwen) de lakens uit.

De developmentklassementen 2022 zijn hier te vinden.