Para-roeiers herkansen vandaag

Dagprogramma Uitslagen Voorpagina Wedstrijden

Het is de twee Nederlandse paralympische roeiploegen gisteren niet gelukt zich rechtstreeks te plaatsen voor de A-finale van zondag. Vandaag staat voor zowel skiffeur Alexander van Holk als voor de gemengde dubbeltwee van Esther van der Loos en Corné de Koning de herkansing op het programma.

Het duo Van der Loos/De Koning kwam gisteren met een tweede plaats nog behoorlijk dichtbij rechtstreekse plaatsing, al bedroeg het verschil met Frankrijk op de finishlijn uiteindelijk een kleine vier seconden. Tot halverwege de race moest het Nederlandse koppel ook Brazilië voor zich dulden, maar met een goede laatste 500 meter kon die ploeg uiteindelijk afgeschud worden. Vandaag moet de boot bij de beste twee eindigen om een finaleplaats veilig te stellen. Dat moet gezien de loting zeker mogelijk zijn. De start van hun race is om 14:50u Nederlandse tijd.

Van Holk staat voor een aanzienlijk moeilijkere opdracht. In de voorwedstrijd kwam de bankier niet verder dan de vijfde positie. Zijn sterkte laatste 500 meter zal echter een lichtpuntje zijn voor de alom gewaardeerde sportman. Ook zou hij met zijn tijd van 5:07,20 in de andere heat op de derde plek zijn geëindigd. In zijn race die om 14:30u van start gaat, zal hij vermoedelijk óf de Britse paralympisch kampioen uit 2008, Tom Aggar, óf de Amerikaan Blake Haxton moeten verslaan. Laatstgenoemde roeier was gisteren nog zeven tellen sneller dan Van Holk.

©NLroei, 10-9-2016