Scheuring bij lichte vrouwen

Achtergrond Algemeen Voorpagina

Wereldkampioene junioren Marieke Keijser en lichtgewicht roeister Amber van Zomeren maken geen deel meer uit van het nationale roeiteam en vormen een eigen dubbel.

Amsterdam – Dit blijkt uit een email die gisteren door technisch roeibonddirecteur Hessel Evertse aan de leden van de nationale equipe is verzonden. Zij worden daarbij in één adem genoemd met de gebroeders Muda, die zich eerder deze week gezamenlijk terugtrokken uit de nationale equipe. De email is inmiddels in het bezit van NLroei.

Keijser en Van Zomeren zouden niet zijn ingegaan op de uitnodiging om deel te nemen aan het Aegon Nationaal Roeiteam (ANRT). Van Zomeren kreeg de mail zelf niet, maar wel een bericht van teammanager Nienke Wind dat zij geen deel meer uitmaakt van het ANRT en of ze haar kleding en sleutel van het OTC wil inleveren. “Heel apart, want ik heb zelf geen enkel contact gehad hierover met iemand van de bond,” zegt Van Zomeren.

Tegendubbel
Uit de email is te destilleren dat Keijser en Van Zomeren bezig zijn met een eigen project in Rotterdam. Eerder berichtte NLroei al over een eventuele Rotterdams tegendubbel. Zowel Van Zomeren, als Thomas Notermans, de coach van Keijser, beaamt dat de twee roeisters geregeld met elkaar in de boot zitten. “Het is inderdaad de bedoeling dat we verder gaan met deze twee. Over hoe dat er uiteindelijk precies uit gaat zien, zijn we nog in gesprek met de roeibond,” aldus Notermans.

Eerder vandaag (14 november ’15) is een onjuiste versie van dit artikel geplaatst.