[Voorbeschouwing Head] Op vrouwendag dringen bij eerstejaars achten

Kort Voorpagina

Met drie inschrijvingen is het vrouwenhoofdnummer van de Head of the River matig bezet. Nereus is op papier de sterkste in dit mini-veldje, de Orca-acht draait niet optimaal, wellicht dat de vrouwen van Proteus-Eretes nog wat in de melk kunnen brokkelen.

Het is wat onhandig dat de meisjesachten in een ander blok dan de vrouwenachten van start gaat. Het populaire gezelschapsspel van de Nederlandse roeigemeenschap – het vergelijken van tijden – wordt daardoor nog moeilijker dan het al is. En dat is wat spijtig voor de ambitieuze meiden die in dit veld van start gaan, referentie is er daardoor nauwelijks.

Eerstejaars
Het lijkt erop dat de lichte vrouwendubbelvier van Triton de snelste gaat worden in het eerstejaarsveld, deze gestuurde quadrupel was bij de vierkamp bij de langste afstand de betere boot. Bij de zware vrouwen zal het waarschijnlijk dringen gaan worden aan de top: Njord, Orca en Gyas waren in die volgorde de snelsten bij de vijf kilometer van de vierkamp, ze bleven binnen 10 seconden van elkaar. Phocas, Laga en Okeanos zijn interessante outsiders. In een week tijd kan er echter (soms) binnen eerstejaarsploegen een hoop veranderen en kan het spreekwoordelijke kwartje goed vallen.

1 thought on “[Voorbeschouwing Head] Op vrouwendag dringen bij eerstejaars achten

  1. Het is wat onhandig dat de schrijver van dit artikel niet de moeite heeft genomen om, liefst voor sluiting inschrijving maar toch zeker voor loting, even contact met de wedstrijdleiding te zoeken. Het schema was toen ook al bekend, en had mogelijk nog aangepast kunnen worden. Nu moeten we wachten tot 2017

Comments are closed.