Reservebank Rio nog op losse schroeven

Kort

NOC*NSF heeft gisteren op aangeven van de roeibond de bemanningen van de zeven boten bekendgemaakt die naar de Olympische Spelen gaan. Over de accreditaties van de beoogde reserves van de Rio-armada is nog geen duidelijkheid. Dit geldt ook voor het starten van de twee zonder stuurvrouw.

Bij de WK van 2015 werden Olivia van Rooijen en Ellen Hogerwerf daarin negende en behaalden daarmee de uitzendingsnorm van het IOC. Maar de nieuwe bemanning van de boot voldeed dit jaar niet aan de uitzendingseisen van NOC*NSF. De invulling van de reservebank is een nog niet afgerond gespreksonderwerp, zei technisch directeur Hessel Evertse gisteren desgevraagd: “Wij willen met zes reserves naar Rio, waarvan twee startende”.
De volgende roeiers nemen in Rio deel aan het olympische toernooi:

Vrouwen
– Ilse Paulis, Maaike Head (lichte dubbeltwee)
– Chantal Achterberg, Nicole Beukers, Inge Janssen, Carline Bouw (dubbelvier)
– Wianka van Dorp, Claudia Belderbos, Lies Rustenburg, José van Veen, Ellen Hogerwerf, Sophie Souwer, Monica Lanz, Olivia van Rooijen en stuurvrouw Ae-Ri Noort (acht)
Mannen
– Roel Braas, Mitchel Steenman (twee-zonder)
– Harold Langen, Peter van Schie, Vincent van der Want, Govert Viergever (vier zonder)
– Dirk Uittenboogaard, Boaz Meylink, Kaj Hendriks, Boudewijn Roëll, Olivier Siegelaar, Tone Wieten, Mechiel Versluis, Robert Lücken en stuurman Peter Wiersum (acht)
– Joris Pijs, Tim Heijbrock, Jort van Gennep, Björn van den Ende (vier zonder)