Ondine stopt: botenloods op marktplaats

Algemeen

Het Ondinebestuur gaat niet in beroep tegen het besluit van de rechter om te moeten verdwijnen van de Amstel. Hun 50 jaar oude botenloods staat op Marktplaats.

Onlangs berichtte NLroei over de juridische procedure met gemeente Amsterdam waarin de club was beland. De piepkleine vereniging moet wijken vanuit de visie dat er steeds meer vrij zicht over de Amstel moet komen. Men hoopte nog op een geniale juridische vondst zodat ze toch nog kans zouden maken te kunnen blijven na een geslaagd hoger beroep. Die bleef uit en de vrees voor een (te) hoge kostenpost gaf de doorslag. Hun oude Shell-loods staat voor 35.000 euro op Marktplaats. “Op 27 januari 2019 moet de kade schoon opgeleverd zijn, dus er is werk aan de winkel. Het is balen, maar het is niet anders”, laat voorzitter Colin Schaverein desgevraagd weten.

Meedoen aan de NLroeicrowdfunding? Doneer nu. Bedankt!

Novembervieren
Komend weekeinde is de loods in elk geval nog te zien tijdens de 49e editie van de Novembervieren. Maar liefst 363 verschillende vieren nemen het zondag tegen elkaar op over een afstand van vier kilometer tussen Het Kalfje en de loods van De Hoop. Verscheidene nationale toproeiers doen mee. Vooral de strijd in de mannendubbelvier belooft wat. Het Nereuskwartet van Freek Robbers, Tone Wieten, Dirk Uittenbogaard en Abe Wiersma nemen het op tegen een combinatie van Niki van Sprang, Stef Broenink, Koen Metsemakers en Amos Keijser. De bijna gehele Skøll-dubbelvier die afgelopen jaar in Henley won, maakt ook zeker kans.