NLroei verkiezingen: Tone Wieten, Abe Wiersma of Corné de Koning?

Algemeen

De NLroeiverkiezingen van 2018 bestaan uit zes categorieën: mannen, vrouwen, ploegen, coaches, eerstejaars en developmentploegen. De komende dagen worden de genomineerden per categorie bekendgemaakt op NLroei. Vandaag de mannen.

Genomineerde mannen:

Tone Wieten is de sterkste van alle mannen en de meest begeerde ploegmaat. Zijn vermogen etaleerde hij op de RP3ergometer: 5: 36. Voorlopig maakt hij deel uit van de scullersgroep. Dat is een doorn in het oog van Robert Lücken die hem liever aan boord ziet van de Holland Acht.

Tone Wieten (fotoarchief Ellen de Monchy).

Corné de Koning zeurt niet om aandacht voor het gehandicaptenroeien. Liever roeit hij hard. En dat doet hij. Keer op keer. Hij won er goud mee in de skiff en prolongeerde de wereldtitel met Annika van der Meer in de dubbeltwee.

Corné de Koning (foto: Ellen de Monchy).

Abe Wiersma nam de slagpositie van Freek Robbers over in de nationale dubbelvier. Met Robbers ging die ploeg al goed, met Wiersma mogelijk zelfs beter. De quadruple werd vijfde bij de WK, op slechts twee seconden van goud. En voor wat het waard is: Wiersma won dit jaar ook de Varsity.

Foto: Ellen de Monchy

Stemmen kan vanaf 3 januari tot 8  januari, als alle categorieën en hun genomineerden bekend zijn. We mailen alle donateurs die vanaf 1 september 2018 hebben gedoneerd op 2 januari 2019. Zij krijgen een link naar de stembus. Wil je ook jouw stem uitbrengen? Doneer dan hier, het kan al vanaf 5 euro.