NLroei verkiezingen: Roos de Jong, Lisa Scheenaard of Karolien Florijn?

Algemeen

De NLroeiverkiezingen van 2018 bestaan uit zes categorieën: mannen, vrouwen, ploegen, coaches, eerstejaars en developmentploegen. De komende dagen worden de genomineerden per categorie bekendgemaakt op NLroei. Vandaag de vrouwen.

Stemmen kan vanaf 3 januari tot 8  januari, als alle categorieën en hun genomineerden bekend zijn. We mailen alle donateurs die vanaf 1 september 2018 hebben gedoneerd op 2 januari 2019. Zij krijgen een link naar de stembus. Wil je ook jouw stem uitbrengen? Doneer dan hier, het kan al vanaf 5 euro.

Genomineerde vrouwen:

Roos de Jong boekte afgelopen seizoen enorme fysieke progressie. Ze kon al netjes roeien, maar dit jaar ging het ook nog eens opmerkelijk hard. Dat bewees ze in de dubbeltwee. En met wie ze daarin zit, maakt niet veel uit. Ze behaalde wereldbekermedailles met de twee andere genomineerden.

Roos de Jong - NK klein 2018
Foto: Ellen de Monchy.

Lisa Scheenaard blijft verbazen. Eerder bereikte ze al eens de skifffinale bij de wereldkampioenschappen. Dit jaar haalde ze met Roos de Jong hard uit in de dubbeltwee. Maar Scheenaard ging verder. Letterlijk. Want ze trainde mee met de Nieuw-Zeelandse equipe. En won aan de andere kant van de wereld een skiffwedstrijd en werd er ergometerkampioen. Terug in eigen land werd ze tegenwindfietskampioen. 

Foto: Ellen de Monchy.

Karolien Florijn is pas sinds kort geen tiener meer, maar roeit al uitermate volwassen. Ze bewees haar kwaliteit in de dubbeltwee met Roos de Jong. En ze behaalde haar eerste medaille bij de WK voor grote mensen. Elke boot met Karolien Florijn erin gaat hard.

Foto: Ellen de Monchy